Kommentar gällande SVT repotage

Med anledning av uppmärksamhet i media vill vi ge denna korta kommentar:

SVT har gjort en serie granskande reportage kopplade till åtalet mot ett företag som enligt Skatteverket har ägnat sig åt omfattande momsbedrägerier. Tråkigt nog dras vi nu in i denna mediala story trots att vi inte har något med den att göra. Chilimobil har aldrig gjort några affärer med det bolag som åtalats och fanns inte ens när det som åtalet gäller ska ha ägt rum. Den enda kopplingen är att en av våra delägare i god tro har handlat av det misstänkta bolaget. Varken vi eller de har gjort något fel och är heller inte misstänkta för brott. Vi brinner för att driva mobilutvecklingen framåt i Sverige och att vi genom insinuationer dras in i en sådan här sak av SVT, som anses seriösa, gör oss genuint ledsna.

 Om du har några frågor kring detta får du gärna höra av dig till oss.

 

Frågor & Svar

Är Chilimobil involverade i momshärvan?
Nej, inte alls. Chilimobil har aldrig gjort några affärer med dem som står åtalade och vi fanns inte ens när det som åtalet gäller ska ha ägt rum. Vi är över huvud taget inte misstänkta för att ha gjort något fel.

Men ni omnämns i ett reportage i SVT som handlar om det här.
I reportagen pekar SVT ut flera företag som på olika sätt har gjort affärer med det misstänkta bolaget, däribland en av våra delägare. Men de affärerna har skett i god tro och de är inte misstänkta för att ha gjort något brottsligt.

Så era ägare är involverade i momshärvan?
Nej, de har enbart gjort affärer med det dem som nu står åtalade. De har inte känt till att något inte stod rätt till och de har själva redovisat moms korrekt. De är alltså inte misstänkta för något brott.

Tror ni verkligen på det?
Ja, det här är personer som vi känner väl sedan många år tillbaka och som precis som vi hoppade av sina tidigare jobb och startade eget för att de ville göra saker lite bättre än de stora jättarna. Det är tråkigt att de – och i förlängningen även vi – drabbas så här på grund av vad någon annan har gjort.