Chili tipsar: 5 ljudböcker att lyssna på i sommar

Sommaren är här och det är den perfekta tiden att slappna av och njuta av en riktigt bra ljudbok. Oavsett om du ligger på stranden, går på en skogspromenad eller bara njuter av solen på balkongen, så kan ljudboken göra det hela lite bättre!

Och, precis i tid till sommaren får du som Chili-kund nu hela 8 veckors gratis lyssning med Nextory. Här är fem fantastiska ljudböcker i olika genres som vi rekommenderar som sommarlyssning:

Spänning: ”Kastanjemannen” av Søren Sveistrup

Kastanjemannen är en bok för dig som älskar nervkittlande historier och oförutsägbara vändningar. Det är en otroligt spännande thriller som utspelar sig i Köpenhamn där en seriemördare lämnar små kastanjemänniskor vid sina offer, och jakten på gärningsmannen blir en kamp mot klockan.

Den intensiva handlingen och de välskrivna karaktärerna kommer få dig hooked från första stund.

Lyssna på Kastanjemannen på Nextory här.

Thriller: ”Jack Reacher: Värt att dö för” av Lee Child

Jack Reacher är en thrillerbokserie om militärpolisen med samma namn. “Värt att dö för” är den femtonde boken i serien och handlar om när Reacher ofrivilligt blir involverad i ett fall. Fallet som ursprungligen var en försvunnen 8-årig flicka visar sig vara fullt av organiserad brottslighet och korruption. Boken är packad med adrenalin och spänning – perfekt för dig som älskar action och smarta, oförutsägbara vändningar.

Lyssna på Värt att dö för på Nextory här.

Biografi: ”Min historia” av Michelle Obama

Den tidigare presidentfrun Michelle Obama delar sin personliga resa i denna inspirerande memoar (originaltitel ”Becoming”). Hon berättar om sitt liv från barndomen i Chicago till åren i Vita huset, med insikter om hennes karriär, familjeliv och samhällsengagemang. I boken berättar hon om sina med- och motgångar, i det privata och offentliga, på ett ärligt och insiktsfullt sätt.

Boken är en ovanligt personlig skildring av en kvinna som ständigt trotsat samhällets förväntningar. En kraftfull och inspirerande berättelse som ger en unik inblick i en av vår tids mest inflytelserika kvinnors liv.

Lyssna på Min Historia på Nextory här.

Science Fiction: ”Uppdrag Hail Mary” av Andy Weir

Är du en rymdentusiast som älskar Interstellar och The Martian? Då ska du lyssna in ”Uppdrag Hail Mary”, som är en bok av samma författare som skrev ”The Martian”. Project Hail Mary handlar om Ryland Grace är ensam överlevande på det sista desperata uppdraget att försöka rädda jorden.

Men Ryland vet varken vad han heter, vem han är eller var han befinner sig. Det enda han vet är att han just vaknat, miljontals mil hemifrån med endast två döda astronauter till sällskap.

Med underfundig humor, nördig jargong, oväntade vändningar och vetenskapliga mysterier är detta en bok som får dig att tänka till.

Lyssna på Uppdrag Hail Mary på Nextory här.

Deckare: ”Mordet på Orientexpressen” av Agatha Christie

Här kommer en tidlös deckare – “Mordet på Orientexpressen”! Boken handlar om deckaren Hercule Poirot som måste lösa ett mord ombord på den legendariska tågresan mellan Istanbul och Calais. Ombord på den lyxiga förstaklassvagnen finns lika många misstänkta som resenärer, och även Hercule Poirot är misstänkt. Ett mysterium som är fyllt av intriger och oväntade avslöjanden.

Boken är skriven av Agatha Christie som anses vara en av de fyra Queens of Crime som uppfann dagens deckargenre, perfekt för dig som älskar mysterier!

Lyssna på Mordet på Orientexpressen på Nextory här.

Är du inte kund hos Chilimobil än?

Som Chili-kund kan du nu få 8 veckors gratis lyssning hos Nextory. Perfekt för att prova dessa böcker och många fler. Trevlig sommar och glad lyssning!

Jag vill lyssna i 8 veckor!