Digital detox i stugan: Hitta balansen mellan online och offline

En digital detox är välbehövlig ibland. Att komma bort från vardagens rutiner, måsten, borden och det eviga scrollandet. Så ta en paus, släck ner skärmarna, åk ut till stugan och njut av det lugna livet.

Koppla ur och koppla av

Att ta en paus från den digitala världen och spendera mer tid i nära naturen har flera fördelar. Det minskar stress och ångest genom att ge en paus från ständig uppkoppling och överstimulering. Att koppla av från tekniken kan också göra underverk för dina relationer med andra eftersom du får mer kvalitetstid med familj och vänner. Plus, du rör på dig mer när du inte är fastklistrad vid skärmen.

Saker att göra utan internetanslutning

Internet är av… Vad gör vi nu då? Det finns massor att göra som hjälper dig koppla av och spendera kvalitetstid med dina nära, eller dig själv. Kanske har du en hobby som du inte har ägnat tid åt på länge på grund av tidsbrist? Ta med dig dina målarsaker, gitarr eller fotoutrustning till stugan och återuppliva din passion utan digitala distraktioner. Spela brädspel, charader och laga en kalasmåltid som avnjuts med tända ljus till ljudet av regnet som smattrar mot fönsterbrädan.

Om vädret är fint däremot, ut och njut! Vandra, bada i en sjö, fiska, grilla, bygg sandslott – det finns oändligt med trevliga saker att göra som bara väntar på att återupptäckas.

Balansera offline med online

Vill du inte gå all-in och stänga av precis allt? Ibland så kan internet i stugan faktiskt hjälpa dig få ut det mesta av upplevelsen. Du kan exempelvis kolla vädret innan skogspromenaden, undersöka om svamparna du hittar går att använda i middagen och knäppa någon enstaka bild för att fånga fina ögonblick. Men när du har gjort det, är det bara att lägga ifrån sig telefonen igen och njuta av att vara i nuet.

Ett bra sätt för dig som inte vill vara helt utan internet, är att skapa digitala fria zoner. Utse vissa platser i stugan där mobilanvändning är förbjuden, som på verandan eller vid matbordet. Detta skapar en miljö där du kan koppla av och varva ner utan frestelsen att ständigt kolla telefonen.

Det flexibla stugbredbandet

Med Chilis Fri Surf Stugbredband betalar du bara för 19 kr/dag. Du kan starta och stoppa när du vill, så du kan ta kontakt med omvärlden när du känner för det och sedan koppla från igen. Ingen bindningstid eller dyra månadsavgifter, betala bara när du använder det.

Läs mer om vårt stugbredband här