Hej då surfpotter.
Välkommen Alltid Fri Surf.

Chilimobil tar som första operatör bort alla gamla abonnemang med fasta surfpotter och ersätter dem med abonnemang där kunderna alltid har Fri Surf. Det betyder att surfen aldrig tar slut och kunderna väljer i stället hastighet efter behov.

Chilimobil har som första operatör tagit bort alla gamla abonnemang med fasta surfpotter och ersätter dem med abonnemang där kunderna alltid har Fri Surf (obegränsad surf). Det betyder att surfen aldrig tar slut och kunderna väljer i stället hastighet efter behov. Förändringen gäller för alla abonnemang för privatpersoner, företag och mobilt bredband.

Med Chilimobils nya modell så lever vi nu som vi lär och gör surfen fri för alla till rimliga priser och säger hej då till gamla surfpotter där man måste spara, dela, skicka och fylla på surfen i mobilen. Det viktiga med de nya abonnemangen är att man i stället väljer vilken hastighet man behöver vilket faktiskt varierar ganska mycket om man man bara läser mail och surfar vanligt med mobilen eller vill kolla på högupplöst TV. För att guida kunderna till rätt hastighet så har Chilimobil tagit fram en hastighetsguide så man hittar rätt abonnemang för sina behov. Den nya modellen är alltså lik den prisättningsmodell som gäller för fiber och bredband i Sverige idag.

Full Flexibilitet med Chilimobil

Om man har en hastighet som inte fungerar så kan man byta abonnemang och hastighet när man vill i Chilimobils app, MittChili. Abonnemangen fungerar annars som vanligt med fastpris per månad, ingen bindningstid,  pausa abonnemang och max 1 månads uppsägningstid. En ny och bra grej är att om man har tillfälligt behov av högsta hastighet, så kan man beställa Full Fart för en viss period, i dagsläget för ett dygn, en helg eller en vecka, om man tex behöver mycket surf på semestern eller ett lov.

Fri Surf även för Företag 

Samma Fri Surf och hastighetsmodell lanseras nu även för företag och fungerar på precis samma sätt. Många småföretag behöver ha koll på sina kostnader och snabbt kunna stänga av och slå abonnemang när personal börjar och slutar, och här är Chilimobils abonnemang helt flexibla på alla sätt. Med den nya prisplanen så slipper man nu även snåla eller oroa sig för sina anställdas surfmängder, då de helt enkelt inte finns längre. Alla anställda kan få Fri Surf till rimliga priser, och anpassar sedan sin hastighet till vilka arbetsuppgifter de behöver utföra med mobilen.

Hastighetslöfte

Alla Chilimobils nya abonnemang lovar hastigheter ”upp till” en viss hastighet då den faktiska hastigheten beror på många parametrar som te.x täckning, geografi, hårdvara och vilka tjänster man använder, vilket innebär att vi inte alltid kan garantera hastigheten man har valt. Bra att veta är dock att vi alltid försöker leverera bästa möjliga hastighet efter den nivå som man har valt. Har man valt Chilimobil Full Fart som månadsabonnemang eller som tillfällig beställning levererar vi alltid så hög fart vi kan, då kan hastigheten komma upp i mellan 100-800 Mbit/s med 4G och även snart 5G.

Chilimobil tipsar

– Många har idag väldigt mycket högre hastighet i mobilen än vad som faktiskt behövs, så ett tips är att testa olika hastigheter och kanske en lägre hastighet för att se hur det fungerar och då kunna sänka din mobilkostnad.

– Bygg ihop ditt eget familjeabonnemang och välj olika hastigheter för de olika familjemedlemmarna  då det finns olika behov i familjen t.ex. yngre barn jämfört tonåringar och sänk kostnaderna totalt.

– För småföretagare så kan man nu ge alla sina anställda Fri Surf utan att kostnaderna drar iväg där man kan sköta sitt jobb med en lite lägre hastighet.

Vad gäller utomlands

När du är utomlands använder du ett mobilnät som inte Chilimobil har kontroll över, därför har du inte hastighetsbaserad surf när du är utomlands, utan du får den hastighet som den mobiloperatör du använder (sk. roaming) kan leverera. Det fungerar alltså precis som idag dvs. inom EU/EES så gäller fria samtal och meddelanden som hemma och du har en EU-surfpott som ingår varje månad. Är du utanför EU/EES så gäller separat prislista för att surfa utomlands.