Så sparar du pengar på din mobilräkning

Det är inte gratis att leva ett uppkopplat liv, men med några smarta knep kan du leva så uppkopplat du behöver till ett så lågt pris som möjligt. Och vem vill inte det!? Läs vidare för att se hur du sänker priset på din mobilräkning!

Förstå ditt användningsmönster

Genom att se över dina mobilvanor och behov kan du hitta de alternativ som är mest prisvärda för dig. För att välja rätt abonnemang för dig, behöver du veta hur mycket data, samtalstid och meddelanden du faktiskt använder varje månad.

Gör så här: Gå in på din abonnemangssida för att se vad du betalar för, och vad du faktiskt använder. Om det är stora skillnader är det smart att byta till ett abonnemang som passar dina mobilvanor bättre för att undvika att betala för mer än du behöver.

Ofta är det datapotterna som bestämmer vilket pris du betalar för ditt abonnemang, och här finns det ofta pengar att spara. Om du inte vill begränsa ditt uppkopplade liv, men ändå ha ett prisvärt abonnemang med flexibla kostnader kan du kolla in Chilimobils abonnemang. Där har alla abonnemang fri surf! Du väljer bara vilken hastighet du vill ha. Vill du dra ner på kostnaderna under en tid kan du enkelt sänka hastigheten och sen byta tillbaka till snabbare surf när du känner för det igen.

Se våra abonnemang här! 

 

Spara data med Wi-Fi

Som nämnt ovan finns det en hel del pengar att spara på data-användandet om du inte har fri surf. Om du har tillgång till Wi-Fi så bör du använda det så mycket som möjligt för att surfa och strömma innehåll istället för att slösa på mobildatan. Om du ansluter till Wi-Fi-nätverk hemma, på arbetsplatsen eller i offentliga platser kan du minska din dataanvändning betydligt och klara dig på en lägre och billigare surfpott.

 

Eller, sluta använda Wi-Fi

Om du har ett abonnemang med fri surf så kan ett annat alternativ för att spara pengar vara att du kör enbart på mobilsurf – och ditchar bredbandet hemma. Istället för att koppla upp dig till Wi-Fi kan du istället dela surfen från din mobil till din dator eller andra apparater, utan att oroa dig för att surfen ska ta slut. Och så slipper du lägga de där extra hundralapparna i månaden på bredband.

Som sagt, se över dina kostnader och användningsmönster för att se vad som skulle passa dig bäst!

 

Se över dina appar

Visst är det tråkigt när man kollar kontot och se att den dyra dejtingappen har dragit pengar trots att du knappt swipat, eller att gratisperioden på Yoga-appen du köpte gick ut för en månad sen… Det finns med andra ord pengar att spara genom att se över dina prenumerationer. Gå in bland dina appar och se om du har någon app du inte använder som du kan avsluta prenumerationen på. Du kan även lägga in påminnelser några gånger per år där du ser över dina prenumerationer så att du inte råkar förnya någon onödig app.

Och, för dig som inte har fri surf i ditt telefonabonnemang, kan du även spara data genom att se över vilka appar som är igång. Vissa appar drar onödigt mycket data i bakgrunden, så att rensa bort sådana appar kan också spara mobildata och hålla nere kostnaderna.

 

Spara mer genom att värva Chili-kompisar

Som kund i Chili kan du dessutom spara pengar genom att värva dina kompisar! För varje kompis du värvar till Chili får både du och din vän 20 kr rabatt på era abonnemang varje månad. Det är ett enkelt sätt att spara och göra mobilsurfandet ännu mer lönsamt!

Sista chansen att delta i Chilimobils kompistävling!  

Fram till den 31 januari vinner den som värvar flest Chili-kompisar en sprillans ny Samsung Galaxy S23 (värde 10 490 kr)! De på plats 2-5 vinner snygga hoodies, och alla som lyckas värva minst 1 person sänker sin månadskostnad.

Mer info om tävlingen hittar du här!