Sommarens bästa tips!

 

Äntligen är det sommar och då är det bra att ha koll på sina grejer innan semestern börjar 😉

Mobilen är ju minst sagt en viktigt del av vår vardag och vi har fiskat upp några bra tips som både är enkla och effektiva för att du skall ha en riktigt bra mobilsommar. För tänk om mobilen strejkar när du skall ta sommarens bästa bild…

  1. Förhoppningsvis får vi en varm och solig sommar. Tänk dock på att mobilen gillar mycket hellre att ligga och lata sig i skuggan. Mobilen kan helt enkelt lägga av om den blir för varm.
  2. Sommaren är höjdpunkt för att ta mycket bilder. Se till att frigöra utrymme i din mobil för nya minnen. Du gör det bäst genom att ladda upp bilderna i molnet, så är de säkra där. Att fånga sommarens bästa bild och inte ha tillräckligt med minne kvar är inte så kul.
  3. Våga stänga av. Gå igenom vilka appar som ger dig mest notiser, och stresspåslag, och prioritera hårt vilka som du absolut behöver ha koll på. Stäng av de andra!
  4. Sommaren är ofta en tid för att skaffa en ny mobiltelefon. Idag finns bra verktyg och appar som hjälper oss att föra över information från den gamla till den nya mobilen. Dock behövs lite extra handpåläggning och energi för att få de två vanligaste apparna att fungera och det är BankID och Swish. Se till att dessa fungerar innan semestern börjar.
  5. Inte så vanligt i dessa tider med att resa utomlands. Om du gör det, kolla vad som gäller för ditt abonnemang när det gäller roaming så att du inte blir besviken för att data och surf kanske inte ingår. I våra abonnemang från Chilimobil ingår alltid roaming samt surfpotter när du semestrar inom EU/EES.
  6. Ladda ned dina favoriter till offline – På ställen där kanske täckningen inte är toppen eller för att spara på din mobilsurf, så se till att ladda ned favoritmusiken från Spotify, bästa serien från Netflix eller ladda ned en hel drös med podcasts som du kan ha offline i mobilen. Väl värt tiden när du väl vill lyssna eller kolla på favoriterna.
  7. Skärmskydd och bra skal är i längden en billig investering. I snitt tar vi upp mobilen i vår hand 150-200 gånger per dag och då finns det ju en risk den slinker ur handen någon gång. Det är i alla fall inte osannolikt att det händer…
  8. Om du ansluter mot öppna wifi-nät, så fundera en gång extra innan du tex gör bankärenden eller skickar information som kan vara känslig. Din information är sårbar och skall inte exponeras i nät som kanske inte alltid är säkra.

 

Hoppas du finner några av tipsen som användbara och med en tillönskan om en skön sommar från oss på Chilimobil.