Storyn om Chilimobil

Redan för åtta år sedan lanserades Chilimobil i Norge och var då den första utmanaren till de två stora operatörerna i Norge, Telenor och Telia. Idag har Chilimobil i Norge tagit positionen som den enskilt största oberoende operatören i landet.

Efter drygt ett års planering har nu Chilimobil slagit upp sin webbplats i Sverige och det är med en övertygelse över att de stora mobiljättarna behöver ruskas om lite och att det verkligen finns en plats för en liten uppstickare på den svenska marknaden.

Under senhösten 2018 träffades  grundarna av Chilimobil i Sverige för att diskutera möjligheterna att sätta ytterligare en operatör på marknaden i det lilla landet Sverige. Grundarna känner varandra sedan långt tillbaka och har jobbat tillsammans hos de större mobiloperatörerna i landet under många år och besitter en både djup och bred kunskap om den svenska mobilmarknaden och dess kunder. Den gemensamma insikten är att Sverige har hamnat på efterkälken kring utveckling av mobila affären och användandet av mobildata specifikt. Därav övertygelsen om att det fanns ett marknadsfönster i Sverige som man ville vara med och slåss om.

Ganska tidigt under 2019 var grundarna överens om att skrida till verket och planer skapades för att påbörja arbetet med att sätta varumärket Chilimobil på den svenska marknaden. Planerna har hela tiden genomsyrats av att attrahera kunder som är beredda att betala en slant, men som också får otroligt mycket för sina pengar. Kunder som lever eller vill leva ett digitalt liv, även utanför hemmet. Detta är den målgrupp som Chilimobil riktar sig till. Medvetna och kräsna kunder som förväntar sig mycket värde för pengarna.

Chilimobil i Sverige har under 2019 jobbat intensivt med planering av en lansering och det är med få resurser som vi skrider till verket. Bolaget består i dagsläget av knappt en handfull personer, vilka har en fast övertygelse att det går att skapa bra produkter och riktigt bra kundupplevelser utan att det kostar miljarder. För sådana summor finns inte hos Chilimobil. Med enkla medel och med en personlig touch hoppas vi att det finns en ganska stor målgrupp som tycker att vi kan ge dem något bra, både när det gäller själva produkten och när det kommer till service och kundupplevelse.

De enda som kommer att bedöma huruvida Chilimobil lyckas eller inte är ju inga andra än våra kunder. Vi vill förtjäna bra kunder och hoppas att vi får hjälp av dem i vår ambition att hela tiden bli bättre. Vår story är med andra ord väldigt enkel. Ge mycket och gör det enkelt!

Nu när vi sätter Fri Surf på den svenska marknaden, så är detta bara början av vad vill åstadkomma och erbjuda. Resan har bara börjat. Hoppas att vi får äran att få dig ombord som kund hos oss.

Det vore riktigt kul!
Hälsningar Fredrik och Hans

Relaterade artiklar

Så väljer du rätt router för ditt hem

Skapa den perfekta utebio-upplevelsen

Så får du obegränsat med surf till din mobil