Nutellakaka med Matgeek

Dags för något gott till kaffet?
Varför inte prova Johan Hedbergs goda Nutellakaka garnerad med lite chili.

Recept

Ingredienser
3 ägg
190 g (2 dl) strösocker
1/2 citron (skalet)
1 1/2 dl mjölk (helst 3%)
50 g smör (smält och avsvalnat)
210 g (3 1/2 dl) vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1 dl Nutella eller annan hasselnötsspread

Till garnering:
Chili
Fläder
Hasselnötter
Hallon

Gör så här

1. Sätt ugnen på 170 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Häll ägg och socker i en skål och vispa det fluffigt. Det ska påminna om lättvispad grädde i konsistensen.
4. Riv i citronskal med ett zestjärn.
5. Tillsätt mjölk och smör och rör om med en slev så allt blandas. Vispa inte.
6. Sikta ner mjölet i skålen och tillsätt bakpulver, salt och vaniljpulver. Rör om tills allt blandats. Några småklumpar med mjöl är inga problem.
7. Häll Nutellan i en skål och tillsätt lite av smeten. Rör om så Nutellan blandas och mjuknar. Tillsätt i omgångar cirka en tredjedel av smeten och blanda med Nutellan.

8. Täck en limpform med bakplåtspapper.
9. Häll i smeten. Börja med den utan Nutella och ha därefter i den som är blandats med Nutellan. Sticka ner en sticka och rör om lite för att skapa mönster i kakan.
10. Grädde mitt i ugnen cirka 30-35 minuter, eller tills kakan inte
wobblar om man knackar till på formen.
11. Ta ut och låt svalna ordentligt.
12. Ta ur kakan ur formen och stryk ett lager Nutella på toppen.

Garnera med rostade och delade hasselnötskärnor, delade hallon, små kvistar med fläderblommor eller något annat färggrant och ätbart som du har.
Lite chili på toppen är en smakförhöjare av rang!

Relaterade artiklar

Så väljer du rätt router för ditt hem

Skapa den perfekta utebio-upplevelsen

Så får du obegränsat med surf till din mobil