Här är de 10 mest och minst populära emoji-symbolerna 2023

Idag är det är svårt att föreställa sig en värld utan emojis. De fyller våra texter i meddelanden och på sociala medier med känslor och uttryck. Varje dag används över 10 miljarder emojis runt om i världen och de har blivit en viktig del i vår digitala kommunikation.

Tack vare emojis kan vi förmedla känslor som empati, sarkasm och humor mycket lättare. Tänk bara vad mycket feluppfattningar det hade kunnat bli utan emojis? 🙈

Under år 2023 fanns det 3 782 olika Unicode-kompatibla emojis som vi använt. Meltwater analyserade användningen av dessa emojis på 12 olika plattformar, inklusive Instagram och Twitter, mellan den 1 januari och den 30 november 2023, och de 10 mest använda emojisarna var:

Topp 10 emojis 2023

 1.  Ansikte med glädjetårar 😂
 2. Högljutt gråtande ansikte 😭
 3. Rullar på golvet av skratt 🤣
 4. Rött hjärta ❤️
 5. Eld 🔥
 6. Sammanhållna händer 🙏🏼
 7. Leende ansikte med hjärtögon 😍
 8. Leende ansikte med hjärtan 🥰
 9. Gnistrande ✨
 10. Leende ansikte med kisande ögon😊

Men av alla 3782 emojis som finns, vilka var de som användes minst då? Enligt Emojisvilla var det dessa:

10 minst använda emojis 2023

 1.  Robotansikte 🤖
 2. Kvinna i slöja 🧕🏻
 3. Hummer 🦞
 4. Sakeflaska och kopp 🍶
 5. Banjo 🪕
 6. Inmatningssymbol för stora bokstäver 🔠
 7. Delalterneringstecken 〽️
 8. Röd uppåtpekande triangel 🔺
 9. Sparkcykel 🛴
 10. Eskulapstaven ⚕️

Det finns även en hel del flagg-emojis, vilket också är några av de emojis som används minst. När använde du Guadeloupes flagga 🇬🇵 sist, till exempel?

Frågan är nu, vilka emojis är dina favoriter när du skriver med dina kompisar? Är du en ivrig användare av de skrattande ansiktena eller föredrar du kanske de mer symboliska emojis som hjärtan och stjärnor? Eller, är du kanske en av de få som fortfarande använder : ) ?

Tävling: Värva Chili-kompisar och vinn en Samsung Galaxy S23

Här har vi en tävling som inkluderar både vänner, fina priser och rabatter – kan det bli bättre? Chili-kompisar fungerar som så att när din kompis blir kund – får ni båda rabatt varje månad på mobilräkningen så länge kompisen och du är kund.

Fram till den 31 januari vinner den som värvar flest Chili-kompisar en sprillans ny Samsung Galaxy S23 (värde 10 490 kr)! De på plats 2-5 vinner snygga hoodies, och alla som är lyckas värva minst 1 person sänker sin månadskostnad.

Mer info om tävlingen hittar du här!