Så får du din smartphone att hålla längre 

Våra smartphones är ju i princip alltid med oss, och är så mycket mer än en telefon. För att din smartphones ska fungera så bra som möjligt, under så lång tid som möjligt, finns det några tricks som du kan ta till. Dessutom kan du ju spara en hel del pengar genom att inte behöva byta mobil vartannat år när batteriet blivit dåligt.

Håll din smartphone uppdaterad

Det kommer hela tiden nya uppdateringar, och man kan ju undra varför man ska göra en tidskrävande uppdatering som ser precis likadan ut som den förra versionen. Anledningen är ofta att uppdateringaren uppgraderar din telefons prestanda och håller operativsystemet säkrare. Den innehåller också buggfixar och brukar täppa igen eventuella tidigare säkerhetsluckor. Så uppdateringarna hjälper mer än du först kanske tror!

Säkerhetskopiera regelbundet

Om du plötsligt skulle bli av med din mobil, eller den skulle lägga av, så försvinner allt på telefonen som du inte har säkerhetskopierat. Men såklart, du vill ju inte behöva samla extrakopior i din mobil som tar upp allt minne. Fokusera på att säkerhetskopiera viktiga och oersättliga filer, och saker som skulle ta lång tid att återskapa.

Optimera batteritiden

Du har säkert märkt på dina telefoner hur batterikapaciteten avtar med tiden. Det är inte konstigt att batteriet slits när telefonen används flitigt under en längre tid. Men det finns några enkla tips på hur du ska tänka för att ladda och använda mobilen för att batteriet ska hålla en längre tid.

Idag används ofta Li-ion- och Li-poly-batterier i mobiler, och de mår bäst när batteriet är mellan 20%-80% laddat. Så försök undvik att mobilen blir helt urladdad, och ladda den heller inte fullt. Undvik därför att ladda den över natten. Detta är eftersom ju fler gånger du låter mobilen laddas ur, för att sedan ladda batteriet helt, desto snabbare kommer batteriet att förlora kapacitet. Batteriet mår heller inte bra i extrema temperaturer, så undvik att utsätta mobilen för väldigt varma eller kalla temperaturer.

Två enkla saker du kan göra för att batteriet ska hålla längre är att sänka ljusstyrkan och stänga av funktioner som Wi-Fi och Bluetooth när du inte behöver dem. Om du inte ska använda telefonen på ett tag kan du använda flygplansläget, eller stänga av den. Lite offline-tid gör gott för både dig och ditt telefonbatteri.

Använd skärmskydd och mobilskal

Vår smartphone är med oss i vått och torrt. Allt från festkvällar och kanotpaddling, till joggingturer och bergsklättring. Det är därför inte helt ovanligt att telefonen hamnar i backen ibland. Dagens telefoner är tillverkade för att klara mycket utan att sluta fungera, men en sprucken skärm och sönderslagna kanter på telefonen är ju ändå inget man vill ha. Så ta och säkra upp din telefon redan från början med ett bra fodral och skärmskydd innan du tar med den på livets alla händelser.

Du har väl inte missat att vi säljer skärmskydd och mobilfodral i vår webshop? Kolla in hela sortimentet här!