Betalning

Hos Chilimobil kan du betala med både Faktura och Konto/Kreditkort.

Med kortbetalning så dras automatiskt ett fast belopp för dig den 27:e varje varje månad. För kortbetalning så gör Chilimobil ingen kreditkontroll. Bara det finns pengar på kortet så fungerar allt. Om beloppet inte kan dras från kortet den 27:e, så gör vi ytterligare kortdragningar. Lyckas inte dessa, så stängs tjänsten av.
Aktiverar du betaltjänster och utlandssamtal i MittChili, så gör vi en kreditkontroll.

Med faktura som betalningsmetod så skickas en faktura ut till dig via e-post. För att kunna betala med faktura, så behöver Chilimobil göra en kreditkontroll.

Du debiteras/faktureras varje månad för din fasta månadskostnad plus eventuella rörliga kostnader som kan uppstå vid te.x. utlandssamtal eller betaltjänster.

Hos Chilimobil så gäller förskottsbetalning. Det innebär att du som betalar med kort får en kortdragning den 27:e varje månad och betalar då för nästkommande månad.
Beställer du tjänsten innan den 10:e i månaden så betalar du bara för innevarande månad. Om du beställer tjänsten efter den 10:e så innebär detta att du betalar dels för innevarande månad, men också för nästkommande månad. Detta gör att på din första betalning kan beloppet skilja sig tillfälligt från det fastpris du har.

Notera att Chilimobils SIM-kort är aktiva från samma dag som de skickas ut, vilket innebär att faktureringen också startas som ett vanlig abonnemang, korten fungerar alltså inte som t.ex. kontantkort som aktiveras först när de sätts i mobilen/routern.

Om du vill betala din faktura via Autogiro, så går det alldeles utmärkt. Du är då säker på att fakturan betalas i tid och det sker alltid på förfallodagen.

För att ansöka om Autogiro så gör du det antingen via din internetbank eller så fyller du i dina uppgifter i MittChili, så löser vi det praktiska med din bank.

Här kan du läsa om de villkor som gäller när vi hjälper dig med att ordna ett s.k medgivande via Autogiro.

Om du väljer att betala med kort och inte aktiverar s.k. betaltjänster så  behöver vi inte ta en kreditupplysning på dig, då kortbetalningen är en förskottsbetalning. Detta kräver också att du har täckning på ditt konto, så att vi kan dra det hela fasta månadsbeloppet.

Om du väljer faktura eller aktiverar s.k. betaltjänster, så tar vi en kreditupplysning

Du kan absolut fortfarande bli kund hos oss, men du kan inte aktivera betaltjänster eller välja faktura som betalningsmetod.

Absolut. Ibland vill man ändra av någon egen anledning byta kontokort eller så kan kortets giltighetstid ha gått ut. Du ändrar själv detta via ”MittChili”.

Du har antagligen tjänsten ”betaltjänster” aktiverad och troligtvis har du köpt mer surf, använt betalsamtal eller andra tjänster som ger upphov till rörliga kostnader. Du kan se på din samtalsspecifikation vad beloppen avser och du hittar denna specifikation på ”MittChili”.

Den 27:e varje månad drar vi beloppet för den fasta avgiften kommande månad samt kostnader för rörliga kostnader som du haft den senaste månaden.

Vi använder oss av Nets/Dibs-betalningsfunktion med kontokort från Visa och Mastercard när det gäller våra abonnemnang.

Köper du hårdvara av oss så använder vi Klarna Checkout.

Du kan vara helt trygg att alla betalningar hanteras på ett säkert sätt.

För kortbetalning får du din fakturaspecifikation via e-post den 26:e varje månad och dagen efter drar vi beloppet från ditt angivna kontokort.

För fakturabetalning så får du fakturan via e-post den 26:e varje månad och betalar den innan förfallodatum.

Du kan alltid se dina fakturor på ”MittChili.

Absolut. I ”MittChili” finns alltid utförliga specifikationer över dina kostnader. Vi kommer också att maila ut en kopia på innehållet i din ”faktura”.